13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăGDPRCum să ne pregătim corpul pentru sporturile de iarnă. Exerciţii recomandate

Cum să ne pregătim corpul pentru sporturile de iarnă. Exerciţii recomandate

Dacă sunteţi un entuziast al sporturilor de iarnă probabil că aşteptaţi cu nerăbdare începerea sezonului rece. Dar după luni bune în care anumiţi muşchi nu sunt utilizaţi în mod regulat, aceştia pot deveni inactivi iar acest lucru creşte riscul de accidentare, potrivit usatoday.com.

Înainte de a vă aventura pe pârtie, este recomandat să urmaţi un program de exerciţii fizice pentru a evita posibilele accidentări. Executaţi aceste mişcări timp de câteva minute pe zi, în săptămânile de dinaintea ieşirilor pe pârtie şi veţi creşte flexibilitatea muşchilor şi articulaţiilor.

Schi: Cele mai frecvente accidentări sunt întâlnite la nivelul genunchilor

Pentru a vă proteja este necesar să va întăriţi articulaţiile genunchiului. Din poziţia culcat dorsal cu picioarele îndreptate înspre tocul unei uşi, ţineţi un picior întins pe sol iar celălalt sprijinit de tocul uşii, cu vârful întins. Încercaţi să staţi cât mai confortabil. Menţineţi poziţia timp de 10 secunde după care schimbaţi piciorul.

Snowboard: Cele mai frecvente accidentări sunt întâlnite la nivelului părţii inferioare a spatelui

Un exerciţiu recomandat: aşezaţi-va pe marginea unui scaun, ţinând spatele drept şi picioarele depărtate cu tălpile pe sol. Întoarceţi privirea peste umărul stâng şi menţineţi poziţia timp de 10 secunde. Repetaţi mişcarea şi pe partea dreaptă. 

Din poziţia culcat dorsal, trageţi ambii genunchi înspre piept. Cuprindeţi genunchii cu braţele şi încercaţi să lăsaţi genunchii să cadă uşor pe o parte. Menţineţi poziţia timp de câteva secunde după care repetaţi exerciţiul şi pe partea opusă.

Patinaj: Cele mai frecvente accidentări sunt întâlnite la nivelul gleznelor 

Aşezaţi-vă în poziţie de flotare cu gambele sprijinte pe o minge de gimnastică. Ţinând gambele încordate, trageţi genunchii cât mai aproape de piept, menţineţi timp de trei patru secunde, după care întindeţi picioarele revenind la poziţia iniţială. Este important să menţineţi corpul sub tensiune. Executaţi două sau trei serii a câte 10 repetări.

Înainte de a practica sporturile de iarnă să nu uităm că încălzirea este necesară. Aşa îţi vei antrena musculatura şi te vei adapta la efortul fizic pe care urmează să îl faci. Câteva genuflexiuni, extensii şi abdomene îţi vor reda flexibilitatea şi echilibrul mişcărilor.

Cele mai citite

Mircea Geoană susține că sistemul de vot din România este cel mai primitiv din Europa

Sâmbătă, la Congresul Studenților din România, desfășurat la Palatul Parlamentului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a făcut o declarație tranșantă privind sistemul...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă