14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăGDPRCseke Attila: Redistribuirea personalului din spitalele reprofilate se desfăşoară fără incidente

Cseke Attila: Redistribuirea personalului din spitalele reprofilate se desfăşoară fără incidente

Prima etapă de redistribuire a personalului din cele 67 de unităţi sanitare reprofilate se desfăşoară fără incidente, fiind deja soluţionate 76% dintre cererile personalului care a optat pentru redistribuire în acelaşi judeţ, afirmă reprezentanţii Ministerului Sănătăţii Cseke Attila, informează NewsIn.

Conform datelor transmise din teritoriu, la direcţiile de sănătate publică au fost depuse 4.238 cereri de redistribuire. Dintre acestea, 1.851 au fost soluţionate, reprezentând 76% dintre solicitările personalului care a optat pentru redistribuire în acelaşi judeţ, precizează ministerul.

“Mai avem nouă unităţi sanitare în care mai sunt pacienţi. Atrag atenţia managerilor şi autorităţilor locale că poartă întreaga responsabilitate faţă de aceşti bolnavi, deoarece, de la 1 aprilie 2011, spitalele nu mai au finanţare de la casele de asigurări nici pentru serviciile medicale, nici pentru cele de hrană şi cazare”, a declarat, luni, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, într-o videoconferinţă cu autorităţile locale sanitare.

Prima etapă de redistribuire a personalului din spitalele reprofilate se va încheia marţi.

Redistribuirea se face în trei etape. Astfel, în 4 şi 5 aprilie 2011, direcţiile de sănătate publică realizează redistribuirea personalului în unităţile din acelaşi judeţ. Pentru angajaţii care nu şi-au ales un post sau nu au avut loc în acelaşi judeţ, redistribuirea se va face, în zilele de 14 şi 15 aprilie 2011, în unităţile din judeţele limitrofe.

Procesul se va încheia în zilele de 28 şi 29 aprilie 2011, cu redistribuirea la nivel naţional. La această ultimă redistribuire vor participa angajaţii care au optat direct pentru această etapă sau cei care nu au putut fi redistribuiţi în primele două etape, din diverse motive.

În peste 89,4% dintre unităţi sanitare reprofilate, pacienţii au fost externaţi sau transferaţi în unităţi, în funcţie de decizia medicilor. Cei 187 de pacienţi pentru care personalul medical a stabilit continuarea tratamentului au fost transferaţi în alte unităţi sanitare, mai spun reprezentanţii ministerului.

Personalul sanitar din cele 67 unităţi sanitare, respectiv 670 de medici şi 2.043 de asistenţi medicali, va fi preluat în cadrul căminelor pentru vârstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar, pe aceeaşi specialitate, spun cei din minister.

“Niciun angajat nu va rămâne fără loc de muncă”, a subliniat Cseke.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Români blocați pe aeroportul din Dubai

Două grupuri de cetăţeni români, ale căror zboruri au fost anulate din cauza condițiilor meteorologice extreme în Dubai, se află în impas pe Aeroportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă