18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăGDPRCNAS: Bugetul pentru programul de hemofilie creşte cu 81 la sută în...

CNAS: Bugetul pentru programul de hemofilie creşte cu 81 la sută în 2014

Bugetul pentru programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei creşte cu aproape 81 la sută, a anunţat Oana Costan, director în CNAS.

"Pentru prima dată, în 2014, programul naţional de tratament al hemofiliei şi al talasemiei a fost restructurat în funcţie de nevoile pacienţilor şi de recomandările specialiştilor. În acest context, putem spune că bugetul pentru programul naţional al hemofiliei şi al talasemiei creşte cu 81 la sută, de la 31.548.081 de lei la 56.765.000 de lei. Totodată, pentru prima dată, aproape 160 de persoane cu hemofilie, cu vârsta de până în 18 ani, vor primi tratament profilactic în valoare de 90.000 de lei pe pacient pe an", a declarat directorul Direcţiei de programe curative din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Oana Costan, la conferinţa Mediafax cu tema Ziua Internaţională a Hemofiliei.

Oana Costan a precizat că sunt 960 de bolnavi cu hemofilie cu substituţie "on demand" (la cerere).

De asemenea, Programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei a fost extins în 2014 în mai multe unităţi sanitare, a mai spus Oana Costan. Ea a dat ca exemplu pentru Bucureşti Spitalul Foişor şi Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Unităţile sanitare care derulează subprogramul şi unde se asigură tratament bolnavilor care nu necesită intervenţii chirurgicale sunt: Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională "prof. dr. C.T. Nicolau" Bucureşti, Clinica de Hematologie Fundeni şi Clinica de Pediatrie Fundeni, IOMC «Alfred Rusescu» Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Ţurcanu Louis" din Timişoara, Spitalul Clinic Colţea, dar şi unităţile sanitare cu compartimente de pediatrie şi hematologie.

De asemenea, a fost extinsă lista şi pentru tratamentul bolnavilor care necesită intervenţii chirurgicale, astfel că programul se va desfăşura şi în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii "Ţurcanu Louis" din Timişoara, Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Spiridon" Iaşi, Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Foişor, Spitalul de Urgenţă Floreasca, spitalele clinice judeţene de urgenţă din Timişoara, Craiova, Mureş şi Cluj.

Cele mai citite

Un fost șef al SIE intră în cursa pentru Palatul Cotroceni

Generalul Silviu Predoiu, președinte al Partidului Liga Acțiunii Naționale, intră în cursa pentru Palatul Cotroceni. El pledează pentru meritocrație și recuperarea interesului național, potrivit...

VIDEO. Un tânăr a murit, subit, în timp ce se tatua. “Au fost 6-7 medici, au încercat să îl resusciteze”

Participanții la festivalul de tatuaje din Timișoara au trăit o tragedie uluitoare când un tânăr de 23 de ani a murit în timp ce...

Schimbări majore la WhatsApp! Categoria de vârstă pentru utilizarea aplicației, modificată

Gigantul social media a redus vârsta minimă necesară pentru a utiliza WhatsApp în Europa de la 16 ani la 13 ani, ceea ce a...
Ultima oră
Pe aceeași temă