39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăGDPRCepoi: Am demisionat ca să nu expun Ministerul Sănătăţii. Este greu...

Cepoi: Am demisionat ca să nu expun Ministerul Sănătăţii. Este greu să mă simt vinovat

Fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de deturnare de fonduri europene şi conflict de interese, a declarat, marţi, că nu se simte vinovat de acuzaţiile ce i se aduc.

”Este greu să mă simt vinovat dacă baza legală în care sunt acuzat nu există”, le-a spus Cepoi jurnaliştilor.

Pe de altă parte, fostul ministru a explicat că unul dintre motivele pentru care a demisionat este pentru a nu ”expune Ministerul Sănătăţii”, dar şi pentru că ”în aceste condiţii” (anchetarea ANI – n. red.) nu ar fi putut ”duce la bun sfârşit proiectele” din programul de guvernare.

Fostul şef de la Sănătate a subliniat că premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Sănătăţii, va continua proiectele din cadrul ministerului.

Potrivit lui Cepoi, Victor Ponta va trebui să ”realizeze un memorandum pentru construirea a patru spitale regionale şi un proiect de eficientizare energetică a spitalelor”.

De asemenea, Vasile Cepoi a evidenţiat că nu se va ”afla departe de minister”, pentru că premierul i-a acordat încredere şi l-a numit consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă