22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăGDPRCepoi: Am demisionat ca să nu expun Ministerul Sănătăţii. Este greu...

Cepoi: Am demisionat ca să nu expun Ministerul Sănătăţii. Este greu să mă simt vinovat

Fostul ministru al Sănătăţii, Vasile Cepoi, acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de deturnare de fonduri europene şi conflict de interese, a declarat, marţi, că nu se simte vinovat de acuzaţiile ce i se aduc.

”Este greu să mă simt vinovat dacă baza legală în care sunt acuzat nu există”, le-a spus Cepoi jurnaliştilor.

Pe de altă parte, fostul ministru a explicat că unul dintre motivele pentru care a demisionat este pentru a nu ”expune Ministerul Sănătăţii”, dar şi pentru că ”în aceste condiţii” (anchetarea ANI – n. red.) nu ar fi putut ”duce la bun sfârşit proiectele” din programul de guvernare.

Fostul şef de la Sănătate a subliniat că premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Sănătăţii, va continua proiectele din cadrul ministerului.

Potrivit lui Cepoi, Victor Ponta va trebui să ”realizeze un memorandum pentru construirea a patru spitale regionale şi un proiect de eficientizare energetică a spitalelor”.

De asemenea, Vasile Cepoi a evidenţiat că nu se va ”afla departe de minister”, pentru că premierul i-a acordat încredere şi l-a numit consilier de stat al primului ministru pe probleme de Sănătate.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă