27.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăGDPRBroccoli combate bolile de plamani

Broccoli combate bolile de plamani

O substanta descoperita in broccoli stopeaza cauzele care produc serioase probleme pulmonare, informeaza cercetatorii britanici intr-un studiu recent dat publicitatii.

Boala cronica de plamani (bronhopneomonia cronico-obstructiva) are adesea ca principala cauza fumatul si omoara anual aproximativ 30.000 de locuitori din Marea Britanie.

Cercetatorii au descoperit ca substanta respectiva,  numita sulforapane, creste activitatea genelor NRF 2 in celule plamanilor, pe care le protejeaza de distrugerile provocate de toxine.

S-a descoperit de curand ca o componenta asemanatoare actioneaza ca o protectie impotriva distrugerii vaselor de sange cauzata de diabet.

In ultimele studii, o echipa de la Universitatea de Medicina Johns Hopkins a descoperit o activitate mai redusa a genelor NRF 2 la fumatori, care au dezvoltat bronhopneumonia cronico-obstructiva.

“Stim ca broccoli, in mod normal, are in alcatuirea sa compusi importanti, dar momentan studiile au fost efectuate in eprubeta, iar in cercetarile viitoare este important sa aflam daca substanta poate avea aceleasi efecte benefice si la oameni, a afirmat purtatorul de cuvant al Fundatiei britanice pentru combaterea bolilor de plamani.

“Este un studiu important pentru trei milioane de oameni din Marea Britanie care sufera de aceasta boala provocata de dezechilibrul dintre oxidantii si antioxidantii din plamani”, a explicat purtatorul de cuvant.

Cele mai citite

Pentru vara 2024, românii au pus în topul destinațiilor de vacanță Madeira și Seychelles

Cele mai multe vacanțe, din această perioadă, se desfășoară în familie, de aceea Eturia a conturat un set de oferte care faciliteză călătoriile în Europa pentru...

Analiză FES: România colectează cele mai puține taxe comparativ cu statele din centrul și estul Europei

România este țara în care taxele reprezintă cea mai mică proporție din economie, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeană, inclusiv cele din centrul...

Liderii UE negociază atribuirea “top jobs”, cele mai înalte posturi din UE. Ursula von der Leyen are mari șanse să fie reconfirmată în fruntea...

Liderii celor 27 de ţări membre ale UE dezbat luni seara la Bruxelles atribuirea "top jobs", cele mai înalte posturi din UE, cu o...
Ultima oră
Pe aceeași temă