5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăGDPRArafat: Oricât de costisitor e tratamentul sclerozei, s-ar putea să fie mai...

Arafat: Oricât de costisitor e tratamentul sclerozei, s-ar putea să fie mai ieftin decât dacă nu facem

Problema sclerozei multiple va trebui analizată şi din punct de vedere economic şi social, nu doar medical, pentru că s-ar putea să constatăm că, oricât de costisitor ar fi acest tratament, s-ar putea să fie mai ieftin decât dacă nu îl facem, a declarat luni secretarul de stat în MS Raed Arafat, potrivit Mediafax.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat luni, la conferinţa “Trăind cu scleroză multiplă în România”, organizată de agenţia de presă MEDIAFAX şi Societatea de Scleroză Multiplă din România, că începând din anul 2000 s-au făcut progrese în acest domeniu, ajungându-se de la două centre cu 200 de pacienţi la 11 centre cu 2.300 de pacienţi.

Citeşte şi Raed Arafat: Părinţii mei au fost sfătuiţi să mă lase în România

“Poate că nu e viteza pe care ne-o dorim, dar o evoluţie a avut loc fără discuţie”, a spus Raed Arafat.

Secretarul de stat a sublinit că problema ar trebui să fie analizată şi din punct de vedere economic şi social, nu doar medical.

“Poate crearea Agenţiei de Programe va permite, împreună cu alte ministere, să se analizeze costul lipsei tratamentelor. Oricât de costisitor ar fi acest tratament, s-ar putea să fie mai ieftin decât dacă nu îl facem, având în vedere că acele persoane devin persoane cu dizabilitate, ceea ce îi face să fie inactivi. Va trebui să analizăm şi social, şi economic, nu doar medical. Trebuie să vedem costul total pentru boala respectivă. Acest lucru se face în toate ţările. Un euro investit poate fi economie de doi sau trei euro”, a spus Arafat.

El a precizat că în cadrul discuţiilor de la minister vor fi analizate şi propunerile făcute în cadrul conferinţei “Trăind cu scleroză multiplă în România”, pentru identificarea de soluţii.

Conferinţa-masă rotundă cu tema “Trăind cu scleroză multiplă în România”, organizată de agenţia de presă Mediafax şi Societatea de Scleroză Multiplă din România, are ca scop identificarea soluţiilor, având alături toate părţile implicate, astfel încât să se găsească metodele prin care terapia adecvată tuturor pacienţilor care suferă de această boală să fie aplicată imediat ce aceştia au fost diagnosticaţi, precum şi includerea lor cât mai rapid şi eficient în programul Casei Naţionale de Asigurări.

Poblemele cu care se confruntă pacienţii diagnosticaţi cu scleroză multiplă în România sunt analizate în cadrul conferinţei împreună cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice Codrin Scutaru, preşedintele Societăţii de Neurologie din România, prof. dr. Ovidiu Băjenaru, preşedintele Societăţii de Scleroză Multiplă din România, Laurenţiu Lazăr, Vasile Cepoi, consilierul premierului Victor Ponta, Mihaela Bardoş, director de programe în Ministerul Sănătăţii, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Gheorghe Iana, şi europarlamentarii Petru Luhan şi Cristian Buşoi.

Cele mai citite

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Iohannis a readus coaliția la Masa tăcerii, de Ziua Constantin Brâncuși

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Klaus Iohannis a găsit momentul oportun pentru a restabili armonia în coaliția de guvernare, astfel încât el să fie lăsat...

Ghiță Ciobanu speră la un ajutor pentru lână de 2 euro pe cap de oaie

Crescătorii de ovine tot mai speră să primească subvenția pentru lână, promisă aproape în fiecare an de oficialii de la Agricultură, dar care...
Ultima oră
Pe aceeași temă