Să pofteşti la ceva dulce nu e un simplu instinct. Trebuie să ştii că eşti bolnav dacă îţi vine să mănânci ciocolată, bomboane sau prăjituri, spun cercetătorii britanici, potrivit Daily Mail.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Yale au arătat săptămâna trecută într-un studiu că zahărul provoacă dependenţă, iar carbohidraţii răi din dulciuri şi biscuiţi afectează partea din creier care controlează impulsurile. Iar asta duce la pierderea autocontrolului şi la dependenţa de produse nesănătoase.
Medicii mai susţin că zahărul provoacă probleme greu de diagnosticat, cum ar fi lipsa glandelor suprarenale. Zahărul e o toxină, o „bacterie rea” în intestin şi trebuie consumat moderat pentru că are acelaşi efect ca ţigările.
Astfel, consumul mare de dulciuri are drept rezultate durerile de cap, kilogramele în plus, balonare, diaree sau contipare şi tensiune.
Aşadar, specialiştii recomandă ca femeile ajunse la menopauză să reducă pe cât posibil zahărul şi produsele care conţin zahăr. În plus, cafeină dăunează şi ea, iar oamenii sunt sfătuiţi să înlocuiască treptat cafeaua de dimineaţă cu o cană de ceai şi să consume multă apă.
Pe lângă zahăr, oamenii sunt afectaţi de stresul şi oboseala de la locul de muncă, alimentele nesănătoase (fast-food şi chipsuri) şi pentru că nu iau masa la timp.