20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăGDPR4 alimente care te feresc de cancer

4 alimente care te feresc de cancer

Cancerul colorectal este, în SUA, al doilea tip de cancer letal. Pentru a te feri de această boală, redu din carnea roşie şi procesată şi măreşte-ţi doză zilnică de legume, fructe şi cereale integrale. Fă loc în meniu şi pentru câteva alimente cu puteri miraculoase, cum ar fi laptele, peştele, soia şi usturoiul.

Lapte

Cele mai recente studii pe această temă, 27 la număr, au arătat că două pahare de lapte pe zi reduc riscul de cancer de colon cu 22%, relatează Reader’s Digest, citat de ziare.com.

Peşte

O cercetare recentă realizată pe 1.800 de adulţi din SUA a arătat că cei care consumau alimente bogate în acizi graşi omega 3 îşi micşorau riscul de cancer cu 39%. Experţii recomanda 2 mese constând în peşte săptămânal, tonul, somonul şi sardinele fiind cea mai bună alegere. În plus, o astfel de alimentaţie îţi ţine şi inima sănătoasă.

Soia

La fiecare 5 grame de soia consumate zilnic, riscul de a te îmbolnăvi de cancer colorectal scade cu 8%, după cum arată un studiu recent realizat pe 68.000 de chinezi. O altă cercetare a arătat că moleculele de grăsime care se găsesc în mod natural în soia sunt toxice celulelor cancerose ce pot apărea în colon.

Usturoi

Nu numai că e gustos, dar este şi foarte bogat în antioxidanţi care previn formarea tumorilor de pe colon, au demonstrat două studii recente. 5 căţei de usturoi pe săptămână, proaspăt sau gătit, reduc riscul de cancer colorectal cu 31%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă