Foto: Arhivă

Metroul se va extinde cu fonduri europene. O stație se va construi la suprafață

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a semnat contractul de finanţare pentru construirea unei stații de metrou supraterane în zona de sud a Bucureștiului, pe magistrala M2.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2020 - 17:36

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a semnat, marți, 15 decembrie, un contract de finanţare pentru construirea unei stații de metrou supraterane în zona de sud a Bucureștiului, pe magistrala M2.

Contractul se referă la "edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură", precizează un comunicat transmis de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC).

Proiectul este în valoare totală de aproape 215 milioane de lei, din care 180 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost deja analizat de MTIC precum şi la nivelul Consiliului General al Primăriei Capitalei, al Consiliului Judeţean Ilfov şi al Primăriei Sectorului 4. 

"Dezvoltarea reţelei de metrou are în vedere o extensie şi dincolo de Şoseaua de Centură, astfel încât să putem pune în practică strategia noastră de mobilitate urbană din zona Bucureşti-Ilfov", a declarat ministrul Bode.

Comentarii