Klaus Iohannis: Avem absolută nevoie de fonduri consistente, substanțiale

Klaus Iohannis a avut mai multe rânduri de negocieri cu liderii Uniunii Europene în care a trecut în revistă sectoarele ce trebuie să primească urgent fonduri europene nerambursabile.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 20.07.2020 - 09:49

Prezent la SUMMIT-ul Uniunii Europene privind alocarea fondurilor pentru relansarea economică a statelor membre, afectate de pandemia de Covid-19, dar și pentru stabilirea direcțiilor financiare din Cadrul Financiar Multianual, președintele Klaus Iohannis a reafirmat poziția României în ceea ce privește prioritățile investiționale și de dezvoltare în anii următori.

“Avem absolută nevoie de fonduri consistente, substanțiale. Avem nevoie de bani pe coeziune, pentru multele proiecte de autostrăzi, căi ferate, spitale, școli, și așa mai departe. Avem nevoie de fondurile pentru agricultură. Fără ele este aproape imposibil de imaginat cum ar arăta agricultura în România. Dar, evident, avem nevoie de fonduri substanțiale pentru revigorare economică și, în afară de asta, pentru mine și pentru noi în general o flexibilitate rezonabilă între fonduri și felul în care se gestionează fondurile este vitală.”, a spus Klaus Iohannis la finalul celei de-a treia zi de negocieri la Bruxelles.

Președintele României este de acord ca un criteriu important pentru alocarea fondurilor europene să fie respectarea statului de drept. În negocierile începute vineri la Bruxelles între liderii Uniunii Europene și șefii de state ori Guverne din țările membre este vorba de repatizarea a 1.820 miliarde euro: 750 miliarde euro pentru planul de relansare economică a țărilor membre, afectate sever de pandemia de coronavirus, și 1.074 miliarde euro, bugetul pentru Cadrul Financiar Multianual.

Comentarii