24.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăFilmFestivalul Filmului European, în România, se concentrează asupra Ucrainei

Festivalul Filmului European, în România, se concentrează asupra Ucrainei

Festivalul Filmului European, care se va desfășura în România, va acorda o atenție specială crizei din Ucraina.

Cea de-a 26-a ediție FFE va avea loc la București în perioada 5 – 11 mai la Cinema Elvire Popesco și Cinemateca Eforie, precum și la Timișoara, pe 10 mai. La Timișoara, evenimentul va fi marcat printr-o gală, de Ziua Europei.

Festivalul Filmului European este organizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și EUNIC România. Parteneri la eveniment sunt ambasadele, centrele și institutele culturale europene.

FFE se derulează în plin război, care perturbă nu doar viețile a milioane de ucraineni, ci ale tuturor europenilor, care s-au mobilizat  exemplar pentru a sprijini refugiații din Ucraina.

“Atacul la adresa libertății oamenilor și la dreptul de a-și alege propriul destin, principii pe care se bazează Uniunea Europeană, a generat ample acțiuni de solidaritate, dar ne-a făcut pe toți să fim mai atenți la ce se întâmplă în jur și, mai ales, ne-a determinat să rămânem uniți și să apărăm democrația și valorile noastre comune”, anunță un comunicat de presă.

„În acest context, care ne demonstrează că nu suntem la adăpost de amenințări, provocări teribile și lipsă de perspectivă, 26.FFE ia pulsul Europei cu o selecție de filme ca o oglindă realităților care străbat continentul. Festivalul deschide o platformă de dialog cu o deosebită relevanță pentru situația actuală”,  a declarat Liviu Jicman, președintele ICR.

Directorul artistic al prezentei ediții este criticul de film Cătălin Olaru.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

După ce a rămas fără sprijin, Klaus Iohannis, așteptat să anunțe dacă iese oficial din cursa pentru șefia NATO

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va prezenta joi, în cadrul CSAT, poziţia sa privind candidatura la şefia NATO şi apoi va anunţa şi...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...
Ultima oră
Pe aceeași temă