16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăFilmDupă avanpremiera de la Paris, comedia „2020" va fi lansată în România

După avanpremiera de la Paris, comedia „2020″ va fi lansată în România

Din 15 martie 2024, în cinematografele din România se lansează filmul „2020″, în regia lui Bobby Bărbăcioru, film care a avut o premieră de succes la Paris, la 29 februarie.

Regizorul Bobby Bărbăcioru și Vent D’Est aduc la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir”. Avanpremiera de la Paris, din 29 februarie, s-a desfășurat la Grand Rex, cel mai mare cinematograf din Europa, ce marchează istoria culturală a Parisului cu evenimente legendare.

Echipa Vent D’ Est Films, alături de actori, invitați si personalități din lumea culturală, s-au bucurat de o seară vibrantă, plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador și prezentator al filmului “2020” , însoțită de oameni de cultură, susținători ai artei precum Simona Miculescu (UNESCO) și creatoarele de conținut Roxana Erdei  sau Carmen Nișcov. Aceasta este prima comedie neagră românească de impact social cu premiera internațională în două capitale europene, reprezentând un eveniment de prestigiu ce a propulsat cinematografia românească la nivel internațional.

Premiera de la Paris

„2020″ celebrează umorul inerent românesc, evidențiind talentul de a râde în fața marilor provocări istorice într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supraviețuire și reinventare în vremuri critice. Nu în ultimul rând, filmul vorbește despre fragilitate și vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice.

            La granița dintre comedie neagră  și tragicomedie cu accente burlești și chiar suprarealiste, filmul „2020″ te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max și Gelu. Doi români descurcăreți, reveniți în țară în primele zile ale pandemiei, declanșând un vârtej amuzant și intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă și ilară, abordând aspecte surprinzătoare ale pandemiei.

2020″ este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, <nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem>”, declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său.

Filmul “2020” va ajunge în avanpremieră și la București pe 6 martie, pentru prima oară în fața publicului românesc, marcând astfel debutul oficial al filmului într-un cadru elegant și exclusivist. Evenimentul va consolida anticipările pozitive și așteptările ridicate ale pasionaților de film.  

Distribuția a fost atent selecționată pentru a aduce autenticitate personajelor. Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică, conectând publicul la emoții autentice și povești relevante.

Filmul, cu scenariul realizat de Gareth Brookes și Bobby Bărbăcioru, are o imagine semnată de Dragoș Bărbăcioru și o scenografie concepută de Cezar Curteanu. Coloana sonoră este produsă de Greg M. Johnson și Kyle Kirkpatrick, iar sunetul creat de Ionuț Geadău și George Geadău completează perfect această echipă dedicată.

 Vent D’ Est este casa de producție a filmului „2020″, un start-up francez axat pe producția de filme inspirate din povești est-europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea și actrița Ruxandra Șerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, compania s-a extins în 2023 prin adăugarea altor parteneri de business din Franța, România și Republica Moldova, inclusiv Benjamin Cernes, Marius Istrate, Eric Gouin, Elena Gouin, Alexandre Mironesco, Frederic Malot, Cornel Fătulescu, și alții. Vent D’Est continuă tradiția unor producții remarcabile precum “Love Building”, “Alt Love Building”, “Două Lozuri”, “Secretul lui Zorillo”, “Dragoste pe muchie de cuțit” și “Încă Două Lozuri”.

Scurtmetrajului “Remisivir” a fost selectat la nenumărate festivaluri de prestigiu, inclusiv Santa Barbara International Film Festival, unde a fost semifinalist, iar scurtmetrajul  a câștigat premiul Remi Gold la festivalul de film de la Houston.

“2020” promite să fie unul dintre filmele memorabile ale anului.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

“Nu le pasă”. Ce spun alegătorii maghiari despre alegerile europene

Alegătorii maghiari sunt împărțiți în ceea ce privește o schimbare în urma alegerilor europene, potrivit unor interviuri realizate de Euronews. Majoritatea maghiarilor își formează imaginea...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...

Un fost lider mondial al tenisului și-a anunțat retragerea: „A sosit momentul să-mi iau rămas bun”

Fostul lider mondial Garbine Muguruza și-a anunțat retragerea din tenis, după o perioadă de mai bine de un an în care a lipsit din...
Ultima oră
Pe aceeași temă