Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Zentiva a înregistrat un profit în scădere cu 10%

Producătorul de medicamente Zentiva a raportat în primele nouă luni un profit net de 53,48 milioane lei.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

Actualizat: 14.11.2020 - 12:49

,,Zentiva a avut o cifra de afaceri de 401 milioane lei pe primele nouă luni ale anului, cu 1% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2019. Profitul operaţional pe primele nouă luni a fost de 57,5 milioane lei, în scădere faţă de perioada anterioară cu 9,6%, în principal pe fondul impactului nefavorabil al Covid’19 asupra portofoliului de produse vândute în segmentul de Spitale, cauzat de limitarea numărului de pacienţi trataţi în acestă perioadă de pandemie", arată raportul companiei.

Zentiva are o capitalizare de 2,06 miliarde lei şi este deţinută de Zentiva Group din Cehia.

Sicomed Bucureşti a fost înfiinţată în 1962 ca Intreprinderea de Medicamente Bucureşti. Începând cu data de 24 ianuarie 2006, societatea şi-a schimbat denumirea din Sicomed SA în Zentiva. În martie 2009 Sanofi Aventis a achiziţionat 97% din acţiunile Zentiva NV, compania mamă.

 

Citește totul despre:

#Zentina

Comentarii