Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vodafone și Orange, amendate cu 180.000 lei de ANCOM

Operatorii telecom Vodafone și Orange au fost amendaţi cu 180.000 de lei pentru aplicarea incorectă a regulamentului european „Roam like at home”, a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 20.09.2018 - 12:34

Potrivit sursei citate, Vodafone nu a notificat utilizatorii cu privire la faptul că a modificat clauzele contractuale (respectiv termenii şi condiţiile generale de utilizare a serviciilor preplătite) referitoare la condiţiile în care este furnizat serviciul de roaming. Compania a fost sancţionată, astfel, cu amendă în valoare de 30.000 de lei, operatorul remediind problemele identificate înainte de termenul acordat de 90 de zile. 

Totodată, pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în contractele încheiate cu utilizatorii de servicii de telefonie mobilă pe bază de abonamente, Orange şi Vodafone au fost amendate fiecare cu câte 50.000 de lei. În plus, Vodafone a primit o amendă în valoare de 50.000 de lei pentru neintroducerea politicii de utilizare rezonabilă în Termenii şi condiţiile generale de utilizare a cartelelor preplătite.

Potrivit ANCOM, de la intrarea în vigoare a regulamentului „Roam like at home” şi până în prezent, au fost primite aproape 300 de reclamaţii de la utilizatorii de comunicaţii electronice din România privind aplicarea acestuia.  În lista de plângeri, utilizatorii semnalează că nu au fost avertizaţi că urmează să li se aplice suprataxe în roaming, existenţa unor limite pentru cantitatea de date disponibilă în roaming şi neinformarea cu privire la modul în care acestea se aplică.  

Comentarii

loading...