4.4 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăEconomieCriza EnergeticăVirgil Popescu vrea ca ANRE să facă mai mult, dar laudă progresele...

Virgil Popescu vrea ca ANRE să facă mai mult, dar laudă progresele făcute de aceștia

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri seara că şi-ar dori ca Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei(ANRE) să facă mai mult, dar a subliniat totodată că în ultima perioadă ANRE a început să supravegheze piaţa şi să dea amenzi.

“Sigur că mi-aş dori să facă mai mult. Sigur că mi-aş dori să fim spate în spate şi să acţionăm împreună… Noi nu avem prea multe competenţe. Putem modifica legislativ, putem face politici, putem să mergem până la un anumit nivel. Mai departe, din punctul acela sunt lucruri pe care le poate face foarte bine ANRE. În ultima perioadă, să ştiţi că am văzut un altfel de ANRE, care practic a început să supravegheze piaţa, am văzut amenzi date, am văzut investigaţii pornite, am văzut şi plăţi întoarse către furnizori, pentru că au fost greşite şi pentru că au fost solicitate sume care nu trebuiau solicitate. Şi cineva trebuie să verifice lucrurile”, a spus Popescu, la Digi 24, potrivit agerpres.ro.

Virgil Popescu vrea ca ANRE să realizeze mai mult, dând explicații și despre prelungirile de mandate

Întrebat despre prelungirea cu şase luni a mandatului preşedintelui Autorităţii, ministrul a precizat că este vorba despre mandatele a patru membri ai Consiliului de Reglementare, care expirau în 23 octombrie şi care au fost prelungite.

“S-a mai făcut acest lucru, dar se pare că s-a uitat. Este adevărat, nu pe 6 luni, pe 3 luni, în 2020, când, la fel, nişte mandate expirau şi tocmai pentru că nu a fost timpul suficient să se poată face o procedură de selectare competitivă şi să avem cei mai buni oameni a fost prelungit mandatul. Dar m-aţi întrebat de ce a fost nevoie de această prelungire.(…) Procedurile parlamentare sunt cum sunt, durează. Eu cred că trebuie să fie oameni buni la ANRE şi faptul că s-a prelungit acest mandat, dând o posibilitate a Parlamentului în această perioadă să facă o selecţie şi să găsim persoane pentru a veni în locul celor patru membri din Consiliul de Reglementare în această perioadă de timp, eu cred că este un câştig. Este foarte complicat să faci o procedură pe repede înainte acum, să vină nişte oameni, n-are importanţă că sunt buni sau nu…să ia preia din mers, într-o procedură foarte, foarte scurtă, să preia din mers o problemă de criză energetică”, a explicat Virgil Popescu. 

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Ce facem cu Transnistria?

Ce a vrut să spună Serghei Lavrov, când a declarat că guvernul de la Chișinău o ia pe urma celui de la Kiev? Prezent...

Stenograme incendiare. PNL pune în cârca PSD legiferarea traseismului

Ședință incendiară, duminică, la PNL. Dacă în ceea ce privește data la care vor avea loc alegerile prezidențiale, liberalii au fost de acord...
Ultima oră
Pe aceeași temă