Foto: Mihai Diac

Vinul românesc de Cotnari va fi protejat printr-un acord între UE și China

China și Uniunea Europeană au convenit să-și protejeze reciproc o serie de produse alimentare renumite, anunță un comunicat de presă transmis de Parlamentul European.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2020 - 00:07

Parlamentul European a aprobat, miercuri, 11 noiembrie, un acord între UE și China de a-și proteja reciproc numele a 200 de specialități agroalimentare din Europa și China împotriva falsificării.

Cu 645 de voturi pentru, 22 împotrivă și 18 abțineri, Parlamentul a aprobat acordul semnat în septembrie 2020 între UE și China pentru a se asigura că o sută de produse europene cu indicații geografice (IG) vor fi protejate din punct de vedere juridic în China împotriva imitațiilor și a utilizării abuzive a denumirii unui produs.

În același timp, o sută de produse chinezești vor beneficia de același tip de protecție în UE.

Eurodeputații au convenit să extindă acordul la încă 175 de produse europene și chinezești în termen de patru ani.

Dintre produsele înregistrate în UE care vor fi protejate în China se află și unul din România - acesta fiind vinul de Cotnari. Alte produse renumite în UE care vor avea aceeași protecție sunt brânza Feta (Grecia), berea Münchener Bier (Germania), vodca Polska Wódka (Polonia), brânza Queso Manchego (Spania) și vinul Tokaj (Ungaria).

Comentarii