13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăEconomieVIDEO: UE trebuie să găsească o soluție pentru plafonarea prețului la gaze...

VIDEO: UE trebuie să găsească o soluție pentru plafonarea prețului la gaze pe care să îl accepte toată lumea

Miniștrii energiei din Uniunea Europeană urmau să aprobe vineri (30 septembrie) taxe de urgență pe profiturile excepționale ale companiilor energetice și să lanseze discuții privind următoarea măsură pentru a rezolva problema crizei energetice din Europa – posibil, un plafon al prețului la gaze.

“Trebuie să eliminăm stimulentele care există pentru ca Rusia să manipuleze cu volumele. Și trebuie să plafonăm prețul pentru toate gazele rusești, nu doar pentru gazoducte, ci și pentru gazul natural lichefiat, iar partenerii noștri cu care putem negocia, trebuie să negociem coridoare de preț”, a declarat comisarul european pentru energie, Kadri Simson, înaintea reuniunii.

Executivul UE a sugerat deja o plafonare a prețului la gazul rusesc la începutul acestei luni, dar a renunțat la această idee după ce a întâmpinat rezistență din partea țărilor din Europa Centrală și de Est, care se temeau că Moscova ar putea riposta prin tăierea gazului pe care încă îl mai trimite către ele.

Simson a declarat că este important să se ajungă la un consens între membrii UE cu privire la modul în care să abordeze criza energetică actuală. Unele state membre, în special Germania, se opun în continuare plafonării prețului la gaze.

Miniștrii energiei din cele 27 de state membre ale UE negociază măsurile propuse săptămâna trecută de Bruxelles pentru a încerca să limiteze creșterea prețurilor la energie, care alimentează o inflație record și amenință cu recesiunea.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

CEDO aruncă în aer legislaţia UE de control a populaţiei: decriptarea mesajelor electronice private este ilegală – EXCLUSIV

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a statuat, printr-o Decizie emisã recent, că legile care impun furnizorilor de telecomunicații să păstreze, fără discernământ,...

DNA Bisericesc credincioșii cer Sfântului Sinod să-i grăbească înființarea!

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înalt Prea Sfințitul Calinic, a declanșat o dezbatere aprinsă după ce a afirmat că nu a fost informat despre...

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare. De ce nu se economisesc bani la alegeri 2 în 1

Comasarea alegerilor locale cu europarlamentare ar putea părea la prima vedere o economie la buget, însă în realitate, potrivit calculelor făcute de Autoritatea Electorală...
Ultima oră
Pe aceeași temă