16.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024
AcasăEconomieUniunea Europeană: Taxe la importurile de oţel din China

Uniunea Europeană: Taxe la importurile de oţel din China

Taxele se vor aplica în următorii cinci ani. Investigaţia CE a confirmat că producătorii chinezi au livrat oţel rezistent la coroziune pe piaţa din UE, cee ace a dus la scăderea preţurilor pentru producătorii europeni, mai ales în Belgia, Franţa, Polonia şi Olanda.

Oţelul rezistent la coroziune este utilizat în industria construcţiilor şi pentru fabricarea electrocasnicelor. Până în prezent, UE a impus 53 de taxe antidumping în domeniul oţelului şi al produselor din fier, din care 27 vizează China.

Valoarea pieţei UE pentru oţelul rezistent la coroziune este estimată la 4,6 miliarde de euro, din care 20% este furnizat de producătorii chinezi.

În august, Comisia Europeană anunţase taxe antidumping provizorii pentru anumite tipuri de oţel rezistente la coroziune din China. Decizia a fost luată în urma unei plângeri de la Asociaţia Europeană a Producătorilor de Oţel, Eurofer, printre ai cărei membri se află ArcelorMittal, ThyssenKrupp şi Tata Steel Europe.

Importurile de oţel rezistente la coroziune din China au urcat cu 45% anul acesta şi reprezintă 51% din totalul importurilor UE pentru acest tip de produse, arată datele băncii de investiţii Jefferies.

Taxele antidumping vor afecta Hesteel Group, Shougang Group, Shagang Group şi alte câteva companii.

“Cum Voestalpine, Thyssenkrupp şi ArcelorMittal au cea mai mare expunere la oţelul galvanizat (rezistent la coroziune), anunţul CE este un catalizator pozitiv pentru majorarea cotei pe piaţa internă şi a marjei de profit”, apreciază analiştii de la Jefferies.

În 2016, statele membre UE au căzut de acord asupra unui regulament care va permite, în viitor, Bruxelles-ului să impună tarife mai mari în cazurile de dumping de materii prime, o măsură destinată în principal contracarării exporturilor chineze. După adoptarea definitivă, acest regulament va permite statelor europene să ceară tarife vamale mai mari pentru produsele care utilizează materii prime suspecte de dumping.

Cele mai citite

de la bășcălie, la umor și revelație

Influencer: „Dacă vreau să văd o schimbare în lume, în primul rând trebuie să mă schimb eu.” Bianca Adam M-am întâlnit cu doi influenceri,...

Săptămâna politică românească ne-a servit câteva decizii politice majore.

Săptămâna politică românească a adus câteva decizii politice majore. Câteva pariuri cu mize uriașe. S-a lămurit, parțial, șarada comasării alegerilor. Au fost devansate...

Von der Leyen salută rezistența ucraineană, la Kiev

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat astăzi "rezistenţa extraordinară a poporului ucrainean", la sosirea sa la Kiev, la fix doi ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă