Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Un nou focar de gripă aviară a fost confirmat în Maramureș

Un nou focar de gripă aviară a fost confirmat într-o fermă de păsări comercială din județul Maramureș, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.01.2020 - 10:27

Noul focar de gripă aviară este prezent tot pe platforma Seini din judeţul Maramureş, unde în urmă cu câteva zile, pe 14 ianuarie 2020, fusese identificat primul focar de gripă aviară din România.

"În seara zilei de 17 ianuarie a fost confirmat un focar secundar de gripă aviară, cu acelaşi subtip (H5N8), la o altă fermă comercială de găini ouătoare, situată pe aceeaşi platformă unde a fost diagnosticat focarul primar (14.01.2020). Din ancheta epidemiologică, efectuată de către D.S.V.S.A. Maramureş, a rezultat că între cele două ferme comerciale există un raport de cauzalitate, acestea utilizând acelaşi mijloc de transport al dejecţiilor", a anunțat un comunicat al ANSVSA.

Comentarii