12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăEconomieTurcan decide soarta disponibilizaților din Valea Jiului

Turcan decide soarta disponibilizaților din Valea Jiului

„Știu că activitatea economică din Valea Jiului este de 30 de ani încoace un , dar la fel de mult cred că de noi toți – guvernanți, sindicate, autorități locale, oameni ai Văii Jiului – depinde să depășim faza proiectelor pe hârtie și să dezvoltăm cu adevărat zona. Modalitățile de sprijin pentru persoanele care urmează a fi disponibilizate în urma restructurării Complexului Energetic Hunedoara reprezintă o preocupare pentru noi, mai ales în condițiile în care Ministerul Muncii a fost cel care și-a asumat, la sfârșitul lunii februarie, plata drepturilor restante pentru mineri”, transmite Raluca Turcan.

Ministrul Muncii anunță că a discutat marți cu reprezentanții minerilor din Valea Jiului și cu reprezentantul CEH despre soluțiile legislative prin care angajații din minerit și energie care își vor pierde locurile de muncă vor putea fi protejați.

„Mai mult, am vorbit despre intervențiile punctuale pe care Ministerul Muncii le-ar putea avea, prin ANOFM, pentru a facilita reintegrarea pe piața muncii în zona Văii Jiului. Oamenii care își încheie acum activitatea, mulți dintre ei dornici să rămână în zona în care au crescut și au muncit atâția ani, au de cele mai multe ori atât vârsta, cât și dorința de a se menține în viața activă și ne-am propus să îi sprijinim în acest sens”, conchide Turcan.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă