6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieTestele rapide Covid ar putea revitaliza transportul aerian

Testele rapide Covid ar putea revitaliza transportul aerian

SkyTeam – alianța globală a companiilor aeriene, susține apelul Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA) pentru testarea pentru COVID-19 standardizată înainte de plecare.

Alianța SkyTeam, formată din cei 19 membri ai săi, pledează pentru îmbunătățirea și implementarea protocoalelor de testare, atât înainte de plecare, cât și la destinație, acolo unde este necesar, pentru a permite redeschiderea în siguranță a frontierelor și a oferi o alternativă eficientă la perioadele de carantină ce pot apărea.

Alianța SkyTeam consideră că testarea rapidă pentru COVID-19, desfășurată în cooperare cu autoritățile aeroportuare locale și organele guvernamentale, va oferi asigurarea necesară redeschiderii frontierelor, oferind în același timp clienților o mai mare liniște.

„Zborul este motorul economiei globale. Ținând cont de faptul că numărul de pasageri internaționali e în scădere cu 92% față de anul trecut, există o nevoie urgentă de a promova recuperarea business-ului prin restabilirea încrederii clienților în călătoriile cu avionul, printr-o soluție de testare standardizată la nivel global”, a declarat Walter Cho, președintele alianței SkyTeam.

CEO-ul SkyTeam, Kristin Colvile, a declarat: „Testarea pasagerilor ar aduce beneficii nu numai membrilor noștri, ci și tuturor companiilor aeriene și industriei mai largi a călătoriilor, oferind claritatea atât de necesară pentru a restabili încrederea consumatorilor. Se adaugă la măsurile riguroase de curățenie pe care membrii SkyTeam le-au implementat deja în temeiul angajamentului nostru SkyCare & Protect pentru a ne asigura că zborul este cât mai sigur posibil”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă