10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăEconomieTendințe în creditare: de ce românii contractează tot mai mult împrumuturi online

Tendințe în creditare: de ce românii contractează tot mai mult împrumuturi online

Volumul creditelor nebancare acordate populației a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 12 ani, ajungând de la 800 de milioane de euro în 2011 la aproximativ trei miliarde de euro în 2023. Acest fenomen este rezultatul a trei factori principali.

În primul rând, accesibilitatea. Potrivit unui raport al Institutului Național de Statistică, opt din zece gospodării din România au acces la internet, ceea ce facilitează accesul la creditele nebancare rapide, ce pot fi solicitate online, direct de acasă.

Al doilea factor este reprezentat de simplificarea procedurilor de aplicare, eliminând astfel o mare parte a birocrației. În al treilea rând, piața a evoluat datorită condițiilor de acordare din ce în ce mai flexibile.

Multe Instituții Financiare Nebancare (IFN-uri) oferă condiții personalizate și flexibile de creditare și rambursare, ceea ce a contribuit la atragerea unui număr tot mai mare de împrumuturi.

Platforma Mr. Finance a realizat o analiză a pieței, evidențiind cele mai avantajoase opțiuni de credite online rapide din România.

Criteriile de Selectare a unui Credit Rapid

Conform unui studiu efectuat pe un eșantion de 1.003 respondenți, aproximativ 35% dintre aceștia au afirmat că au avut sau au în prezent un credit nebancar.

Printre criteriile esențiale pentru accesarea unui credit se numără posibilitatea de a monitoriza și controla situația financiară, precum și flexibilitatea de a face achiziții dintr-o gamă cât mai largă de magazine, atât fizice, cât și online.

De asemenea, cei care aplică pentru un credit rapid doresc să beneficieze de acces online la acesta și să plătească dobânzi, comisioane și taxe anuale cât mai mici posibil.

Importanța Informației și a Deciziilor Informate

“Ne dorim să oferim o perspectivă cât mai clară și mai detaliată asupra evoluției pieței creditelor online rapide din România și să evidențiem principalele motive ale creșterii volumului de credite nebancare accesate. Scopul nostru este să furnizăm cetățenilor o înțelegere profundă a factorilor care le influențează deciziile în momentul solicitării unui credit rapid și să identificăm cele mai bune opțiuni de creditare disponibile pe piață. Este crucial ca oamenii să fie bine informați și să dispună de date relevante în domeniul financiar, mai ales în contextul actual, marcat de inflație, dobânzi ridicate, scumpiri constante și instabilitate economică, socială și politică”, a declarat Ion Soltinschi, consultant și planificator financiar la Mr. Finance.

Cel Mai Avantajos Credit Rapid

Conform analizei efectuate, cardul de credit de la AXI Card se remarcă prin capacitatea sa de a răspunde nevoilor celor care aplică pentru un împrumut nebancar rapid. Acest card de credit oferă posibilitatea de a accesa inițial o sumă de până la 4.000 de lei, cu posibilitatea de a fi majorată ulterior si cu una dintre cele mai avantajoase dobanzii de pe piata, 0.19% pe zi.

Recomandări pentru Accesarea Responsabilă a unui Credit Rapid

Accesarea unui credit online rapid poate fi de ajutor în diverse situații, însă este esențial ca solicitantul să țină cont de câteva aspecte importante, cum ar fi: citirea atentă a contractului de împrumut, analizarea condițiilor și costurilor menționate în contract, respectarea graficului de rambursare și evitarea întârzierilor la plată pentru a preveni aplicarea de penalități.

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă