Situație dramatică în turism: cazările au scăzut cu 98% în lună de stare de urgență

INS a centralizat datele statistice ale sosirilor și cazărilor în structurile de primire turistică. Față de aprilie 2019 scăderi impresionante sunt și la sosirile vizitatorilor în România dar și la plecările românilor în străinătate.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 11:05

INS (Institutul Național de Statistică) a contabilizat datele privind gradul de ocupare a structurilor de primire turistică în luna aprilie 2020 și le-a comparat cu cifrele din perioada similară a anului trecut.

Sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au scăzut în luna aprilie faţă de aprilie 2019 cu 98,1%, iar înnoptările cu 97,4%. În ceea ce privește turiștii străini care au ales România în luna aprilie scăderea este de 83,3% iar plecările românilor pentru sejururi în străinătate s-au diminuat cu 91,8%.

Indiferent de locul de cazare, indicii de utilizare netă în luna aprilie 2020 nu au depășit valoarea de 15,6%, valabilă pentru hosteluri. Cei mai puțini turiști au utilizat hotelurile, doar 6,9% grad de utilizare a camerelor de cazare. Durata medie a șederii în luna aprilie a fost de 2,6 zile la turiștii români și 3,9 zile la turiștii străini. Cele mai multe dintre unitățile de cazare din România au fost închise în luna de stare de urgență iar puținele deschise au primit mai mult oaspeți aflați în călătorii de afaceri de scurtă durată.

Citește totul despre:

#turism

Comentarii