Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii şi-au schimbat opţiunile personale pentru sejurul ideal

Opţiunile de vacanţă ale românilor, ce sunt acum preocupaţi de securitatea lor sanitară, s-au schimbat radical, în contextul pandemiei de coronavirus. Clienţii vor o plajă mai puţin populară, timp petrecut în natură şi măsuri de siguranţă impecabile

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 27.05.2020 - 14:27

Teama de potențialele riscuri ale unei călătorii cu avionul, precum și dorința de a rămâne aproape de casă, într-un spațiu geografic cât mai sigur, îi fac pe mulți români să ia în calcul anul acesta un sejur în România. Cum ar trebui să arate însă o astfel de vacanță?

Sunt la mare preţ măsurile de siguranță bine puse la punct, cu igienă impecabilă şi condiții de distanțare, dar și cu acces la natură. Subiecţii chestionaţi consideră relaxarea în natură ca fiind altă prioritate pentru vacanța post-pandemie, pe care vor să o petreacă în România, arată un studiu realizat pentru Green Village 4 Resort.

Doi din trei respondenți își doresc în continuare să meargă în vacanță la mare, care astfel se dovedeşte a fi rămas în continuare o opţiune populară.

Anul acesta însă majoritatea ar prefera mai degrabă o plajă sălbatică, mai puțin populată (opt din 10 respondenți), decât una cu amenajări (21%), și o cazare mai izolată (55%), decât un hotel prietenos, într-o stațiune.

Cam 20% dintre respondenți consideră izolarea în concediu ca fiind o prioritate în alegerea destinației lor de relaxare. Mai mult, Delta Dunării este considerată cea mai izolată și mai protejată regiune turistică din România, urmată de satele săsești și de Cazanele Dunării, iar 80% dintre respondenți ar lua în calcul o vacanță în Sfântu Gheorghe sau zona Tulcea.

Opţiunile celor chestionaţi se orientează spre un sistem de check-in în regim express și check-out pe bază de programare şi spre servirea meselor și băuturilor direct în cameră, pe terasele proprii sau în balcoanele camerelor proprii.

 

Sănătatea pe primul loc

Opt din zece respondenți au declarat că aceste criterii sunt mai importante decât prețurile mici, care sunt dorite de patru din 10 chestionaţi, dar şi mai de interes decât prezența unor facilități de sport, distracție, pentru copii sau a unor experiențe culinare speciale.

Evident, toate aceste opţiuni de concediu vor remodela structura operatorilor de servicii turistice şi vor produce o micşorare a numărului acesta, a aflat România liberă. A merge în concediu va deveni o vreme o afacere mai scumpă.

Comentarii

loading...