Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii alocă cea mai mare pondere din bugetul de cheltuieli pentru alcool, în UE

România a avut, dintre statele europene, cea mai mare creştere a ponderii cheltuielilor cu băuturile alcoolice în totalul cheltuielilor cetăţenilor, de la 2,3% la 2,7%, în perioada 2007 – 2017.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 03.01.2019 - 18:19

Țara noastră este urmată la acest capitol de Portugalia (de la 1,1% la 1,4%), arată datele Eurostat.  

Ponderea cheltuielilor pentru achiziția băuturilor alcoolice a scăzut semnificativ în: Bulgaria, de la 3% la 1,7%, Lituania (de la 4,7% la 4%) şi Finlanda, de la 3,3% la 2,8%.

În 2017, europenii au alocat 1,6% din totalul cheltuielilor de consum pe băuturi alcoolice, adică peste 130 miliarde de euro. Aceasta înseamnă că fiecare european a cheltuit peste 300 de euro pentru alcool (valoarea nu include băuturile vândute în restaurante şi hoteluri). Suma reprezintă 0,9% din PIB european Alcoolul deţine cea mai mare pondere din totalul cheltuielilor în statele baltice – Estonia (5,2%), Letonia (4,9%) şi Lituania (4%), urmate de Polonia (3,5%), Cehia (3,3%) Ungaria (3%) şi Finlanda (2,8%). La capătul opus se află Spania (0,8%), Grecia şi Italia (0,9%), Germania, Austria şi Portugalia (1,4%).

Citește totul despre:

#cheltuieli alcool romania

Comentarii

loading...