29 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăEconomieRomânia poate fi obligată să-și închidă toate minele de cărbune, după anul...

România poate fi obligată să-și închidă toate minele de cărbune, după anul 2025

După anul 2025, România va trebui să renunţe la cărbune drept sursă de producere a energiei, avertizează un comunicat de presă transmis, marți, 2 martie 2021, de organizaţia ecologistă Greenpeace.

Acest punct de vedere este exprimat în contextul în care, la data de 5 februarie 2021, Comisia Europeană a anunţat deschiderea unei investigaţii severe asupra ajutorului de stat acordat de autoritățile române pentru restructurarea Complexului Energetic Oltenia (CEO). Pentru ca un asemenea ajutor de stat să fie aprobat, autorităţile române ar trebui să aducă modificări substanţiale planului depus iniţial.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă