Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România a înregistrat o rată a şomajului de 3,8% în martie

România a înregistrat o rată a şomajului de 3,8% în martie, date ajustate sezonier, la fel ca în februarie, dar, în zona euro, şomajul a scăzut la 7,7%, cea mai scăzută din septembrie 2008, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat.

Share

Rl online 0 comentarii

30.04.2019 - 16:00

În februarie, zona euro înregistra o rată a şomajului de 7,8%, date ajustate sezonier. Rata de 7,7%, din martie, este cea mai scăzută din septembrie 2008 până în prezent, potrivit Eurostat.

La nivelul Uniunii Europene (UE), rata medie a şomajului a fost de 6,4% în martie, în scădere de la 6,5% în februarie. Aceasta este cea mai scăzută rată a şomajului din ianuarie 2000 până în prezent. 

În martie, cele mai scăzute rate ale şomajului le-au înregistrat Cehia (1,9%), Germania (3,2%), Olanda (3,3%), Ungaria (3,4% în februarie, cele mai noi date), Polonia (3,4%) şi Malta (3,5%).

De cealaltă parte, cele mai mari rate ale şomajului le-au înregistrat Grecia (18,5% în ianuarie, cele mai noi date), Spania (14%), Italia (10,2%), Franţa (8,8%) şi Croaţia (7,4%).

Comentarii

loading...