6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieLansarea proiectului „Reabilitare şi extindere Scoală Malcoci,comuna Nufăru, judeţul Tulcea”

Lansarea proiectului „Reabilitare şi extindere Scoală Malcoci,comuna Nufăru, judeţul Tulcea”

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale si Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate de Management și cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 2.411.922,03 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 2.360.542,03 lei.

Obiectivul general al proiectului constă in creşterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii şi învăţământului obligatoriu.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1 reabilitarea imobilului . Se propune :

– Recompartimentare şi amenajare grupuri sanitare conform norme DSP, din materiale uşoare care să nu încarce structura existentă;

– Extinderea pe orizontală cu două spaţii noi, unul cu funcţiunea de cameră tehnică pentru amplasarea centralei termice şi unul pentru amenajarea cabinetului medicului logoped,;

– Refacerea şarpantei şi a învelitorii;

– Executarea instalaţiilor termice şi montarea unei centrale termice cu funcţionare pe peleti pentru încalzirea clădirii;

– Termoizolarea exterioară a clădirii cu polistiren expandat cu grosimea de 10 cm;

– Înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie din lemn cu geam termoizolant;

– Amenajarea terenului de la est de Şcoală se va face prin trei ziduri de sprijin iar asigurarea accesului copiilor la terenul de sport se va face cu scări si balustradă.

– Terenul de sport va fi betonat si suprafata de joc va fi din gazon sintetic multifunctional;

2 dotare imobil – Se propune:

– Achiziţionarea de mobilier nou specific activităţii de învăţământ;

– Achiziţionarea de dotări cum ar fi un loc de joacă pentru copii cu două tobogane aşezate pe paviment din cauciuc de 7 cm grosime, şi patru leagăne montate pe acelaşi paviment, inclusiv pe suprafaţa de protecţie a lor.

3 recepţie şi punere în funcţiune – Tehnologia execuţiei lucrărilor, condiţiile de calitate şi recepţie ale acestora vor corespunde prevederilor din standardele şi normativele în vigoare.

Durata de implementare a proiectului este de 55 luni:  respectiv de la data 12.12.2017 până la data 30.06.2022.

Informaţii suplimentare se pot obţine la: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Nufaru, Sat Nufaru, Str. Domnita Maria, nr. 37, judeţul Tulcea, cod postal 827170, România, Tel: 0240549054, Fax: 0240549062, E-mail: office@primarianufaru.ro

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă