Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rafila Economia ar trebui să pornească şi să nu se mai oprească

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi la Realitatea Plus. Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit despre evoluția coronavirusului în România, în ultimele zile.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

04.06.2020 - 22:33

„E o creștere apreciabilă (n.r.: cea de astăzi, la numărul de cazuri noi de Covid-19), dar rămâne să vedem dacă e o întâmplare sau dacă e un trend", a explicat Rafila.

"Depinde", a spus expertul, "și câte teste au fost prelevate. Nu cred că este o schimbare în transmiterea comunitară a bolii. Nu este exclus să apară noi focare, în anumite zone".

În Israel, a explicat Alexandru Rafila, a crescut brusc numărul de cazuri, pentru că a apărut virusul în anumite școli.

"Și s-au închis exact acele școli. Și noi vom trata focarele propriu-zise. Măsurile luate până în acest moment vor continua să-și facă efectul. Contează dacă avem comunități mai mult sau mai puțin compliante. Vorbim de relaxarea instituțiilor, dar și de relaxarea indivizilor. Cred că putem avea o vară liniștită pe fondul acestui trend în scădere al virusului”, a spus Rafila.

Comentarii