Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Puterea medie de cumpărare a românilor este cu 60% sub media europeană.

Românii au o sumă medie de 5.881 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli şi economii în acest an, cu aproximativ 60% sub media europeană, potrivit unui studiu.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.10.2019 - 10:29

Românii au o sumă medie de 5.881 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli şi economii în acest an, cu aproximativ 60% sub media europeană, potrivit studiului lansat de firma de cercetare de piaţă GfK. În Bucureşti, puterea de cumpărare este mult mai mare decât în restul ţării, fiind la nivelul mediu din Cehia.

Europenii au o sumă medie de 14.739 euro de persoană disponibilă pentru cheltuieli şi economii în 2019, potrivit GfK.

”România se află pe locul treizeci şi doi în clasamentul european, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 5.881 euro. Românii se situează cu aproximativ 60% sub media europeană”, se arată în comunicat.

La nivel naţional, Bucureşti conduce detaşat în clasament, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 10.452 de euro, cu 78% mai mulţi bani decât în restul ţării. Nivelul este asemănător cu media din Cehia, unde suma este de 9.959 euro.

După Bucureşti, urmează Timiş (7.564 euro), Cluj (7.457 euro) şi Ilfov (7.312 euro).

La celălalt capăt al clasamentului se află Vaslui, cu o putere de cumpărare medie pe cap de locuitor de 3.706 de euro. Aceasta plasează Vasluiul cu aproximativ 37% sub media naţională şi cu aproximativ 75% sub media europeană.

La nivel european, România este depăşită în clasament de Ungaria (7.416 euro) şi Polonia (7.589 euro).

Venitul net disponibil variază semnificativ între cele 42 de ţări studiate: Liechtenstein, Elveţia şi Luxemburg au cea mai mare putere de cumpărare medie, în timp ce Moldova, Kosovo şi Ucraina se situează la polul opus.

”Europenii au avut la dispoziţie puţin sub 10 trilioane de euro în 2019. Puterea de cumpărare pe cap de locuitor a crescut cu aproximativ 3,5 procente în 2019, ceea ce este semnificativ mai mult faţă de valoarea anului trecut. Aceasta corespunde unei puteri de cumpărare medii pe cap de locuitor de 14.739 euro”, se arată în comunicat.

Citește totul despre:

#putere de cumparara romania

Comentarii

loading...