Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proiect de management al traficului în municipiul Bacău în valoare de 19,9 milioane euro

Primăria municipiului Bacău va implementa primul sistem modern de management al traficului din oraş pentru prioritizarea coridoarelor de transport public local şi a deplasărilor cu bicicleta, potrivit unui comunicat de presă remis, joi, Agerpres, de conducerea instituţiei.

Share

Rl online 0 comentarii

10.10.2019 - 17:38

În valoare de 19,9 milioane euro, proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional şi urmăreşte crearea şi extinderea sistemelor de management al traficului.

Între altele, vor fi amplasate sisteme de monitorizare video CCTV, în special în intersecţii, dar şi pe traseele de transport public, inclusiv în mijloacele de transport public.

De asemenea, vor fi montate sisteme de semnalizare şi semaforizare adaptivă şi sincronizată, ce pot asigura prioritizarea mijloacelor de transport în intersecţiile semnalizate şi semaforizate.

''Sistemul de management integrat al traficului va fi unul modern, dotat cu un sistem de supraveghere cu acoperire asupra sistemului rutier. Dispecerizarea acestuia se va face prin realizarea unui dispecerat unic. Sunt prevăzute lucrările şi costurile aferente compatibilizării totale a subsistemelor componente ale sistemului de management al traficului şi se va avea în vedere posibilitatea extinderii ulterioare spre alte intersecţii sau subsisteme'', se arată în comunicatul de presă al Primăriei Bacău.

În cadrul proiectului, mijloacele de transport public vor fi dotate cu sisteme de localizare iar pasagerii vor fi informaţi în timp real, în staţiile de transport, despre poziţionarea acestora.

Comentarii

loading...