36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăEconomieProgramul Start Up Nation, câștig de cauză la Curtea Constituțională

Programul Start Up Nation, câștig de cauză la Curtea Constituțională

Anunțul a fost făcut de către senatorul PSD Ștefan Radu Oprea, fost ministru al mediului de afaceri și unul din artizanii proiectului.

„Inițiativa mea, susținută de deputați si senatori din toate partidele politice, a avut câștig de cauză la Curtea Constitutională. Acesta era ultima cale de atac a Guvernului Toxic contra antreprenorilor care așteaptă demararea ediției a treia a SUN”, a declarat Oprea.

Programul a prins două ediții, însă, în pragul demarării celei de-a treia, a fost suspendat de Guvernul Orban. Mai mult, guvernul nu a onorat facturile antreprenorilor, care s-au bazat pe finanțarea din program, astfel că s-au trezit cu afacerea în aer.

Din fericire, anunță senatorul PSD, Parlamentul a votat alocarea a 400 milioane de lei pentru plata acestor facturi restante – care, pe recesiunea declanșată de pandemie, presează foarte tare pe afacerile fragile ale unor antreprenori aflați la început de drum.

„Cu certitudine, Guvernul Toxic va ataca și acest amendament la Curtea Constitutională. Fac tot ce pot să distrugă antreprenorii”, si-a exprimat Ștefan Radu Oprea îngrijorararea.

Prima ediție SUN a dat finanțare la 7.547 de companii, iar plata a fost integral onorată până la sfârșitul anului 2018. La ediția a doua, 9.800 de antreprenori au prins finanțare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă