6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomiePremierul Cîțu l-a revocat din funcție pe ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare

Premierul Cîțu l-a revocat din funcție pe ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, 8 iulie 2021, că l-a revocat din funcție pe ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare. Șeful Guvernului a precizat că ar fi dorit ca Nazare să-și dea singur demisia din funcția de ministru, dar acesta i-ar fi răspuns că preferă să fie revocat.

“După o discuţie cu membrii coaliţiei marţi seara, în care i-am anunţat că am cerut demisia ministrului Finanţelor Publice, acesta a informat că nu doreşte să-şi dea demisia şi preferă să fie revocat. Astăzi, după încă o discuţie cu membrii coaliţiei la prima oră, am transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare a domnului Alexandru Nazare din funcţia de ministru al Finanţelor”, a declarat premierul Cîţu după şedinţa de Guvern de joi, 8 iulie.

Interimar, funcția de ministru de Finanțe va fi asigurată chiar de premierul Cîțu, care a mai fost ministru de Finanțe pe parcursul anului 2020, în Guvernul Orban. Premierul Cîțu i-a trimis președintelui Iohannis și propunerea ca el însuși să fie ministru interimar de Finanțe, până la numirea unui ministru cu puteri depline.

Palatul Cotroceni a confirmat, joi, că a primit din partea premierului propunerea de revocare a ministrului de Finanțe și propunerea de numire a premierului ca ministru interimar de Finanțe.

Una dintre variantele pentru funcția de ministru de Finanțe ar fi deputatul PNL Dan Vâlceanu, socotit un apropiat al premierului Florin Cîțu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă