Oficialii UE au remarcat rezultatele economice ale României, anunță ministrul Alexandru Nazare

Oficialii Uniunii Europene au remarcat și au apreciat rezultatele economice ale României, a anunțat Ministerul român de Finanțe.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.05.2021 - 14:01

Oficialii Uniunii Europene au remarcat și au apreciat "rezultatele economice și fiscale" ale României, a anunțat Ministerul român de Finanțe, în urma vizitei de lucru pe care a efectuat-o, la Bruxelles, ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare.

Ministrul Alexandru Nazare a efectuat o vizită la Bruxelles în perioada 10-12 mai 2021, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu înalți oficiali ai Comisiei Europene: Paolo Gentiloni - comisar european pentru Economie, Adina Vălean - comisar european pentru Transport, Johannes Hahn - comisar european pentru Buget și Resurse umane.

"Discuțiile cu înalții oficiali europeni au vizat perspectivele de creștere economică pentru 2021, reducerea deficitului bugetar la sub 3% din PIB până în 2024, introducerea de noi măsuri de stimulare a economiei prin Instrumentul SURE, procesul de ratificare internă a Deciziei privind resursele proprii.

Comisarul Paolo Gentiloni a remarcat rezultatele economice și fiscale obținute de România în ultimele luni, deși contextul epidemiologic a cunoscut doar recent o îmbunătățire. Recuperarea economică, reducerea deficitului bugetar în primul trimestru, ca urmare a măsurilor implementate de către Guvern și a veniturilor în creștere, au readus încrederea investitorilor și a piețelor financiare, astfel încât și perspectiva de rating a României a fost revizuită de la negativ la stabil de către agenția Standard & Poor’s", precizează un comunicat de presă transmis de Ministerul Finanțelor.

Comentarii