Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

CEC ÎNTRE APE. Schimbare în conducerea băncii, după un presupus refuz de a semna restructurarea unor credite

Nu se ştie încă exact cine va fi noul director executiv CEC Bank şi CEO este deocamdată un interimar

Poziţia de CEO interimar de la CEC Bank a fost preluată deocamdată de Bogdan Neacşu, prim-vicepreşedintele băncii, până la nominalizarea unui nou executiv.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

12.08.2019 - 15:13

În perioada următoare, Ministerul Finanţelor Publice, acţionarul majoritar, trebui să nominalizeze un nou conducător executiv, după ce directorul executiv Laurenţiu Mitrache şi-a dat demisia, invocând motive familiale. Postul este liber de pe 12 august. Situaţia în care e CEC este relativ insolită.

Laurenţiu Mitrache, afirmă surse din piaţă, nu ar fi dorit să semneze unele restructurări de credite, acordate sub formă de refinanţări ale unor împrumuturi făcute la alte bănci. DG Competition ar fi cerut, pe de altă parte, lămuriri referitoare la portofoliul de credite neperformante şi la majorarea capitalului băncii. Mitrache ar fi fost pus în situaţia să demisioneze. BNR ar intenţiona să-l aducă înapoi la conducerea băncii pe bancarul Radu Graţian Gheţea. Dar acesta va fi noul președinte al CA Libra Bank, fiind în faza finală a autorizării de către BNR, şi este exclusă o revenire la CEC, afirmă alte surse din piaţă.

Cea mai mare bancă pe care o mai deţine statul şi a şaptea din sistem e condusă de trei executivi, iar alte trei poziţii sunt libere. Cei trei sunt Bogdan Neacşu, Mihaela Popa (vicepreşedinte) şi Mirela Iovu (vicepreşedinte, căreia i-a expirat mandatul, dar rămâne în funcţie până la venirea unui înlocuitor). Preşedintele boardului CEC Bank e Tiberiu Valentin Mavrodin, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, şeful Trezoreriei Statului.

 

Bancher de modă veche

Mitrache, fost executiv Leumi Bank nouă ani, mai fusese în managementul Volksbank, opunându-se fără succes acordării de credite în monede exotice de către bancă. Pasionat de istorie, a scris și o carte dedicată hotelierului român Jean Negresco. Mitrache a fost un bancher de modă veche, care nu credea prea mult în interacțiunea client-bancă, prin intermediul programelor informatice. ”Cred că oamenii vor vrea în continuare să discute cu un om în carne și oase atunci când intră într-o bancă și au o nelămurire”, spunea recent Laurenţiu Mitrache. Noul executiv CEC Bank, Bogdan Neacșu, are 39 de ani și și-a început cariera în banking, în anul 2005, la BNR, la Direcția de Reglementare și Autorizare.

Comentarii