8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieNoutăţi pe piaţa materialelor de construcţii şi renovări

Noutăţi pe piaţa materialelor de construcţii şi renovări

Anul trecut a cumpărat fabrica de piatră Mesta din Băicoi, a renovat-o aproape în totalitate, dotând-o cu tehnologie de ultimă oră, şi urmează să lanseze un nou brand. Investiţia totală se va ridica la suma de 1,8 milioane de euro.

“În România sunt mii de case vechi care necesită renovare şi, de aceea, precum şi datorită creşterii nivelului de trai şi cultural, piaţa materialelor de construcţii se va dezvolta în continuare în ritm susţinut. Din păcate, construcţiile se realizează greu (chiar dacă datele statistice arată o creştere semnificativă a numărului de autorizaţii de construcţie), aceasta datorându-se birocraţiei, fiind necesare nu mai puţin de 26 de avize, în timp ce în alte ţări numărul acestora este exact la jumătate”, declară Dragoş Irimescu.

“Iniţial nu am intenţionat să intru în acest business (piatră naturală, n.red.), am fost interesat mai degrabă de investiţia imobiliară. Dar, după ce am discutat cu angajaţii de la Mesta, care şi-ar fi pierdut locurile de muncă, m-am hotărât totuşi să mă documentez, pentru că sunt foarte atașat de comunitatea locală. Citind mai multe despre piatră, i-am descoperit frumuseţea şi potenţialul şi m-am hotărât să mă implic. Pe de altă parte consider că există un trend ascendent privind clădirile şi amenajările premium în care piatra poate juca un rol major”, adaugă Dragoş Irimescu.

Piatra provine din cariere din Turcia, India şi Grecia. Lastrele şi semi-lastrele sunt tăiate şi prelucrate în unitatea de producţie, care are o capacitate de tăiere de 500 m/8 ore şi de bastonare de 120 m într-un interval de 8 ore. Dotarea tehnică permite o prelucrare rapidă şi precisă. Depozitul are o capacitate totală foarte mare, înmagazinând momentan stocuri de produse de aproximativ 12.000 m2. Cei interesaţi pot vizita showroom-ul din Băicoi, situat pe Strada Înfrăţirii 111.

“Prioritatea mea în acest moment este consolidarea forţei de vânzări. Suntem în căutare de oameni buni şi serioşi. Pe termen mediu şi lung, dorinţa este educarea pieţei în ce privește utilizarea pietrei naturale în construcţii, pentru că aceasta are o mulțime de calități și avantaje. Iar politica noastră de preţuri va încuraja avansul pietrei naturale, care nu ar trebui să fie un lux sau un produs exclusivist”, explică Dragoş Irimescu.

Pe lângă business-ul de piatră, care va funcţiona sub firma Polnebo Construct, Dragoş Irimescu gestionează compania Polnebo, unul dintre principalii distribuitori de accesorii pentru acoperişuri şi construcţii tip cort din România. În paralel, familia Irimescu este implicată în două proiecte imobiliare rezidenţiale: Stegarului Boutique Apartments şi un al doilea proiect, pe malul lacului Străuleşti.

 

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă