5.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăEconomieNegocierile pe marginea programelor operaționale pentru fonduri alocate între 2021-2027 s-ar putea...

Negocierile pe marginea programelor operaționale pentru fonduri alocate între 2021-2027 s-ar putea încheia repede

Dorim să încheiem cât mai repede cu putinţă negocierile pe marginea programelor operaționale prin care vom atrage fondurile alocate pentru perioada 2021-2027, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vâlceanu.

Acesta s-a întâlnit, marţi, cu directorul general al DG Politici Regionale din cadrul Comisiei Europene, Marc Lemaitre.

“Vrem să obţinem toate beneficiile prin alocarea fondurilor europene pentru perioada 2021-2027 pentru atingerea unor obiective foarte importante pentru ţara noastră. Din acest motiv, dorim să încheiem cât mai repede cu putinţă negocierile pe marginea programelor operaţionale prin care vom atrage fondurilor alocate”, a subliniat Dan Vîlceanu, potrivit unui comunicat al ministerului de resort.

Discuţiile cu oficialul Comisiei Europene au vizat documentele care vor stabili priorităţile pe care România le va finanţa din fondurile europene alocate prin politica de coeziune pentru perioada 2021-2027. Concret, au fost analizate detalii privind Acordul de Parteneriat şi Programele Operaţionale, transmise Comisiei Europene în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, potrivit agerpres.ro.

Negocierile programelor operaționale pentru intervalul 2021-2027 vor fi finalizate cât mai repede posibil

În context, ministrul român a precizat că vor fi continuate eforturile pentru finalizarea documentelor de programare pentru perioada 2021-2027, precum şi pentru îndeplinirea criteriilor aferente condiţiilor favorizante. Dan Vîlceanu a subliniat nevoia ajungerii la un acord în privinţa propunerilor de transfer de fonduri, pentru a putea finanţa nevoile specifice de dezvoltare la nivel naţional şi regional ale României.

Potrivit comunicatului MIPE, în cadrul reuniunii, oficialul european a prezentat poziţia preliminară a direcţiilor de specialitate ale Comisiei Europene privind elementele fundamentale care necesită acord între cele două părţi, astfel încât Acordul de Parteneriat să fie transmis oficial Comisiei Europene în luna aprilie, apreciind gradul de maturitate al acestui document strategic. Reprezentanţii Comisiei Europene au precizat că programele operaţionale vor fi aprobate treptat, în funcţie de progresul negocierilor.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu crede că România intră în Schengen rutier până la finalul anului

România intră în Schengen rutier până la finalul anului, iar de anul viitor românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru America-acestea sunt...

Kamala Harris și-a exprimat „îngrijorarea profundă” către Benny Gantz cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza

Vicepreşedinta Statelor Unite Kamala Harris şi-a exprimat "îngrijorarea profundă" cu privire la criza umanitară din Fâşia Gaza în timpul unei întâlniri, luni, cu Benny...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă