Nava cu oi eșuată la Midia va fi adusă la mal. Are la bord mii de cadavre de animale

Administraţia Porturilor Maritime Constanța începe operațiunea de punere pe linia de plutire și de aducere la mal a navei încărcate cu oi, care s-a scufundat în apele românești ale Mării Negre.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.01.2020 - 10:46

Pentru aducerea navei la mal vor fi folosite o barjă semisubmersibilă şi o macara, informează TVR.

Nava scufundată urmează a fi trasă cu cabluri și repusă pe linia de plutire, după care va fi adusă la cheu și golită de cadavrele animalelor. 

Termenul pentru ranfluarea navei este de 35 de zile, însă ar putea fi prelungit dacă apar situații neprevăzute - condiții meteo nefavorabile sau restricții impuse de autorități. Costurile operaţiunii sunt de aproximativ 4 milioane de euro şi sunt asigurate de Administraţia Porturilor Maritime Constanța, care a preluat această misiune după ce armatorul navei nu a ajuns la o înțelegere cu firma cu care avea încheiată o poliță de asigurare pentru acest vas. 

Nava Queen Hind, încărcată cu peste 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia. Nava s-a scufundat parţial. Echipajul, format din 22 de marinari sirieni, a fost salvat, însă numai 254 de oi au putut fi scoase vii de pe vas.

Comentarii