34.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieNadeem Ilahi devine reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria

Nadeem Ilahi devine reprezentantul regional al FMI pentru România şi Bulgaria

Nadeem Ilahi, în prezent şeful biroului din Varşovia, va coordona birourile din Bucureşti şi Sofia. Reprezentantul FMI în România şi Bulgaria a fost, până în prezent, Alejandro Hajdenberg.

”Nadeem Ilahi, în prezent şeful biroului din Varşovia, va coordona birourile din Bucureşti şi Sofia, care rămân deschise. Urmare incheierii mandatului, domnul Hajdenberg se reîntoarce la Washington, în conformitate cu politicile standard de rotaţie a cadrelor ale FMI”, se arată în comunicat, citat de News.ro.

Înaintea poziţiei sale actuale, Ilahi a fost şef de misiune pentru Bosnia şi Herţegovina, Albania şi Muntenegru, şi a lucrat de asemenea în Egipt, Kazahstan, Republica Kârgâză şi Azerbaidjan.

”Activitatea sa de cercetare s-a concentrat pe redemararea convergenţei în Europa de Est prin lanţurile de valoare globale; efectele economice ale emigraţiei asupra statelor din Europa Centrală, de Est şi Sud-Est; natura şi implicaţiile contagiunilor internaţionale; şi rolul macroeconomic al fondurilor petroliere”, se arată în comunicat.

Înainte de a se alătura FMI în anul 2000, Ilahi, originar din Pakistan, a deţinut poziţii în învăţământul superior la Universitatea McGill din Canada şi Universitatea Lahore pentru Ştiinţele Managementului din Pakistan. El deţine licenţa şi doctoratul Universităţii din California.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă