9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieMișcări strategice importante pe piața înghețată din România

Mișcări strategice importante pe piața înghețată din România

Această operaţiune este cea mai recentă dintr-o serie de tranzacţii din domeniul producerii îngheţatei, care includ achiziţionarea Talenti Gelato în 2014 şi a Grom în 2015.

Unilever, producătorul îngheţatei Wall şi Ben Jerry, a anunţat că afacerea sa cu îngheţată din SUA a fost afectată anul trecut de start-up-ul Halo Top, care şi-a majorat cota de piaţă pe segmentul ofertelor cu calorii reduse.

În decembrie, firma americană de private equity KKR & Co a achiziţionat divizia de margarină şi produse tartinabile a grupului anglo-olandez Unilever cu suma de 8,1 miliarde de dolari (6,83 miliarde de euro). A fost cea mai mare preluare realizată cu capital împrumutat (leveraged buyout) anunţată anul trecut în Europa.

Tranzacţia face parte din planul directorului general Paul Polman de a se concentra pe brandurile mai mici, dar în creştere rapidă, cum ar fi ceaiul Pukka Herbs şi condimentele Sir Kensington.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Cele mai citite

Formația lui Horațiu Moldovan, eliminată din Cupa Spaniei! Athletic Bilbao va juca finala

Athletic Bilbao s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce a învins-o cu 3-0 pe Atletico Madrid, în returul de pe „San Mames”. În...

Dezvăluiri ClothOff, aplicația de pornografie deepfake

O investigație exclusivă realizată de Guardian pentru seria de podcasturi Black Box dezvăluie numele conectate la aplicația care a generat imagini nonconsensuale ale...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă