13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieMicrosoft repară o vulnerabilitate veche de peste 17 ani

Microsoft repară o vulnerabilitate veche de peste 17 ani

Sistemele de operare Windows primesc un foarte important update de securitate, care repară o vulnerabilitate în Serverul DNS prin care atacatorii puteau rula cod arbitrar şi prelua controlul asupra întregii infrastructurii.

Descoperită şi raportată de Check Point, vulnerabilitatea permitea hackerilor să facă tot ce vor în cadrul reţelelor la care dobândeau astfel acces, de la interceptarea traficului şi citirea email-urilor, la furtul datelor de logare şi gestionarea serviciilor de Windows.

SigRed, cum a fost numită această problemă de cei de la Check Point, afectează toate versiunile de Windows Server şi Windows 10, informează News.ro.

Gravitatea problemei a determinat Microsoft să-i atribuie importanţă maximă şi să grăbească livrarea update-ului CVE-2020-1350 în afara programului obişnuit, care era derulat săptămânal, în fiecare zi de marţi.

Gigantul american spune că nu a descoperit dovezi că ar fi avut loc atacuri pe baza acestei vulnerabilităţi, şi că graba cu care este livrat patch-ul vine din precauţie.

Check Point, pe de altă parte, spune că problema există în codul de Windows de mai bine de 17 şi că, dacă ei au văzut-o, sunt şanse mari ca şi alţii să o fi observat în acest timp.

Cele mai citite

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă