4.6 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăEconomieMercedes și Rivian vor să vină în România - Deschid o fabrică...

Mercedes și Rivian vor să vină în România – Deschid o fabrică în care vor produce autoutilitare electrice

Mercedes a adăugat România pe listă, alături de Ungaria și Polonia pentru construcția unei fabrici de autoutilitare electrice în parteneriat cu Rivian.

Companiile au semnat un memorandum de înțelegere și planifică cum să producă modelele lor pe o linie de producție comună, a declarat Mercedes-Benz, adăugând că dezvoltă, de asemenea, un nou proiect, o furgonetă complet electrică, denumită VAN.EA, notează Reuters.

Șeful Mercedes-Benz Vans, Mathias Geisen, a declarat că aceasta va fi o societate mixtă 50-50 și a spus că discuțiile ar trebui să se încheie “foarte curând”.

“Avem multă experientă atunci când vine vorba de industrializare… dar, pe de altă parte, Rivian vine cu multă experiență în domeniul noilor tehnologii atunci când vine vorba de mobilitate electrică. Aceasta este fuziunea potrivită din care amândoi am avea de câștigat,” spune el.

Cele două companii vor produce furgonete de mari dimensiuni – una bazată pe platforma VAN.EA de la Mercedes-Benz și cealaltă pe platforma electrică Rivian Light Van.

Mercedes a mai spus că va restructura personal din fabricile germane care construiesc în prezent camionete Sprinter pentru a compensa costurile mai mari pentru vehiculele electrice.

“În prezent, toate autoutilitarele noastre sunt produse în Germania. Suntem singurul producător care face acest lucru… dorim să menținem producția în Germania, dar este viabilă doar în combinație cu o locație cu costuri mai mici”, a declarat Geisen.

Mercedes cooperează deja cu Renault și Nissan în ceea ce privește autoutilitarele electrice de mici dimensiuni.

Colaborarea cu Mercedes vine într-un moment crucial pentru Rivian. Compania producătoare de furgonete electrice și vehicule de aventură a întâmpinat dificultăți privind accelerarea producției la fabrica sa din Illinois, deoarece întreruperile lanțului de aprovizionare și creșterea prețurilor materialelor au forțat-o să reducă personalul.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Poliția britanică a arestat marți al șaselea cetățean bulgar pentru spionaj în favoarea Rusiei

Poliţia britanică a arestat marţi al şaselea cetăţean bulgar în cadrul unei anchete asupra unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Rusiei, notează AFP,...

Sorin Grindeanu a cerut conducerii Metrorex un raport privind cauzele accidentului din stația de metrou Timpuri Noi

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a solicitat, marţi seara, conducerii companiei Metrorex să îi prezinte, cu celeritate, un raport privind cauzele accidentului produs...
Ultima oră
Pe aceeași temă