9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieMercedes se pregătește să investească miliarde de dolari în fabricile de vehicule...

Mercedes se pregătește să investească miliarde de dolari în fabricile de vehicule electrice

Mercedes va investi miliarde de dolari pentru a-și moderniza fabricile din China, Germania și Ungaria în următorii ani, a relatat revista Automobilwoche, în timp ce constructorul auto se pregătește să treacă la vehicule electrice și să reducă emisiile, scrie Reuters.

Uniunea Europeană și-a stabilit obiectivul de a reduce la jumătate emisiile de CO2 per autoturism pe durata ciclului de viață al acestora până la sfârșitul acestui deceniu, comparativ cu 2020, și încearcă să ajungă la un acord asupra unui termen limită de 2035 pentru a pune capăt vânzării de mașini pe bază de combustibili fosili.

Mercedes a declarat că va fi gata să treacă la vehicule electrice până la sfârșitul acestui deceniu, acolo unde condițiile de piață o vor permite.

“Investim o sumă de trei cifre de milioane de euro pentru fiecare uzină pentru această perioadă de pregătire”, a declarat directorul de producție Joerg Burzer, citat de revistă, adăugând că aceste investiții vor fi la uzinele din Beijing, Rastatt din Germania și Kecskemet din Ungaria.

Constructorul auto va începe lucrările la uzina de la Rastatt în următoarele luni și va produce primul model al platformei de vehicule compacte MMA din 2024. Numărul de modele produse acolo va fi redus la patru, de la șapte, a spus Burzer.

În plus, Mercedes va investi o sumă de un miliard de dolari în modernizarea sistemelor de vopsire de la fabricile sale din Sindelfingen, Bremen și Rastatt din Germania.

Potrivit raportului, modernizarea are ca scop reducerea consumului de energie și de apă, precum și a dependenței sistemului de vopsire de gaz, spre deosebire de energia fără emisii de carbon.

Mercedes ia în considerare, de asemenea, extinderea uzinei sale americane din Tuscaloosa, unde poate beneficia de subvenții guvernamentale în cadrul Legii de reducere a inflației de anul trecut, potrivit Automobilwoche.

Burzer a declarat că Mercedes este pregătită să reacționeze la orice alte schimbări în mediul de reglementare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Bătrânică de 87 de ani, plasată sub control judiciar pentru trafic de droguri. Avea peste două kilograme de canabis în casă

O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomiţa într-un dosar de trafic de droguri de risc, aceasta fiind acuzată că a...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...
Ultima oră
Pe aceeași temă