24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăEconomieLudovic Orban: "Resping categoric atacurile împotriva Băncii Naţionale a României"

Ludovic Orban: „Resping categoric atacurile împotriva Băncii Naţionale a României”

Întrebat la Realitatea TV cum vede atacurile la adresa Băncii Naţionale a României, Orban a răspuns: „Absolut mizerabile. (…) Ei urmăresc două lucruri: să pună mâna pe Banca Naţională când expiră mandatul guvernatorului Isărescu, care (…) nu este subordonat lor şi menţine o linie de politică a Băncii Naţionale în care nu vrea să asculte comenzile. Şi al doilea obiectiv: vor să dea vina pe Banca Naţională pentru toate derapajele economice provocate de actul de guvernare, pentru creşterea inflaţiei, pentru creşterea dobânzilor ş.a.m.d (…) (Cei de la BNR, n.r.) Au echilibrat cât de cât (…), pentru că s-ar fi prăbuşit leul în raport cu euro la presiunea uriaşă generată de deficitul comercial şi de toate celelalte măsuri aberante care sunt generate de ei. Resping categoric aceste atacuri împotriva Băncii Naţionale”.

În opinia liderului PNL, actuala guvernare este „o catastrofă”.

„Guvernarea asta este o catastrofă şi se vede în toate datele economice. (…) La ora actuală, au dinamitat spitalele. Sănătatea populaţiei este în pericol, pentru că în spitale este o furie generalizată, au ajuns să se certe între ei. (…) Uitaţi-vă ce au făcut în mediul universitar. (…) Pentru prima oară, după o lungă perioadă de timp, i-au pus cap în cap pe rectorii, pe profesorii şi pe studenţii de la universităţi, călcând în picioare orice fel de echilibru în ceea ce priveşte cifra de şcolarizare prin hotărârea de guvern pentru învăţământul superior”, a spus Orban.

Pe de altă parte, preşedintele PNL a comentat şi faptul că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că specialiştii Municipalităţii vor calcula cât ar fi costat repararea gropilor prin intermediul Companiei Municipale Străzi, Poduri şi Pasaje, în comparaţie cu preţurile solicitate în baza vechilor contracte, iar diferenţa va fi imputată consilierilor generali ai PNL.

„Este absolut incredibil. Deci ştirista asta de la Antena 3, care nu înţelege nimic despre administraţie şi despre Primăria Capitalei, care nu face decât şuşe şi nu face decât campanii de imagine şi pomeni din banul public, nu face nimic, nu rezolvă niciuna din marile probleme ale Bucureştiului. (…) Încearcă să inventeze vinovaţi pentru propria ei incompetenţă şi neputinţă”, a mai afirmat Orban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă