Foto: Arhivă

Iohannis: România merge într-o direcție economică greșită

Șeful statului a transmis, miercuri, prin intermediul consilierului prezidențial Cosmin Marinescu, un mesaj în care avertizează că "din punct de vedere economic, România merge într-o direcție greșită".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.05.2019 - 19:29

Președintele Klaus Iohannis consideră că "în prezent, din punct de vedere economic, România merge într-o direcție greșită".

Acest mesaj a fost prezentat, miercuri, în numele șefului statului, de Cosmin Marinescu, consilier prezidențial la Departamentul Politici Economice și Sociale, cu prilejul evenimentului intitulat „Forumul Pieței financiare, ediția a III-a - Punct și de la capăt în industria financiară din România".

În același mesaj, președintele Iohannis afirmă că "politicile actuale se găsesc pe contrasensul responsabilității economice" iar urmarea este faptul că "povara deficitelor se tot accentuează, cu implicații asupra nivelului de trai al românilor în viitor. România este singura țară din Uniunea Europeană al cărei deficit bugetar începe cu cifra 3. Iar deficitul bugetar în creștere nu înseamnă cifre abstracte, ci consecințe reale, care afectează viața de zi cu zi a românilor: prețuri și inflație în creștere, dobânzi înalte și îndatorarea continuă a României, adică a generațiilor viitoare".

Potrivit șefului statului, deficitul comercial al României a crescut în anul 2018 cu 17 la sută, ajungând la un nivel record de peste 15 miliarde de euro, iar pe primul trimestru din 2019, deficitul comercial a crescut cu 34 la sută în raport cu anul trecut.

În textul aceluiași comunicat, postat miercuri pe site-ul Președinției, șeful statului mai susține că "este deosebit de important ca sectorul financiar să facă el însuși dovada preocupării pentru sustenabilitate".

Comentarii