5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieINS, bilanț pe anul 2016: Șomajul a coborât anul trecut la 4,9%,...

INS, bilanț pe anul 2016: Șomajul a coborât anul trecut la 4,9%, de la 5,9%

Rata şomajului avea nivelul cel mai ridicat (18,3%) în rândul tinerilor (15-24 ani).

Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului (2017/2016) a fost de 1,6 puncte procentuale (5,6% la bărbaţi faţă de 4% la femei), iar pe medii de rezidenţă de 0,9 puncte procentuale (5,4% în rural faţă de 4,5% în urban).

Şomajul a afectat în măsură mai mare absolvenţii învăţământului scăzut şi mediu, pentru care rata a fost de 6,8%, respectiv 5,1%.

Rata şomajului a fost de doar 2,4% în cazul persoanelor cu studii superioare, precizează INS.

Rata şomajului de lungă durată (în şomaj de un an şi peste) a fost de 2%, iar incidenţa şomajului de lungă durată (ponderea persoanelor aflate în şomaj de un an şi peste în total şomeri) a fost de 41,4%.

Pentru tineri (15-24 ani), rata şomajului de lungă durată (în şomaj de şase luni şi peste) a fost de 11,1%, iar incidenţa şomajului de lungă durată în rândul tinerilor de 60,4%.

Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă, precizează INS, citează AGERPRES.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă