30.3 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăEconomieIndustria prelucrătoare, pe val în luna februarie

Industria prelucrătoare, pe val în luna februarie

În ianuarie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 21,5% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

În februarie, comenzile noi din industria prelucrătoare, comparativ cu aceeaşi lună din anul trecut, au crescut cu 16%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor intermediare (+17,2%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+6,3%) şi industria bunurilor de uz curent (+0,6 %).

În primele două luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 19,1%, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+21,8%), industria bunurilor intermediare (+19,1%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+9,8%) şi industria bunurilor de uz curent (+4,5%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinţei în activitatea industrială, indicând industriaşilor, dar şi analiştilor în ce măsură activitatea are şanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

Cele mai citite

Liderii coaliției PSD – PNL discută listele pentru alegeri. Ar fi reanalizată și candidatura lui Cîrstoiu

Liderii coaliției de guvernare, PSD - PNL, au o ședință la mijlocul zilei de luni, 15 aprilie, în care ar urma să finalizeze listele...

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

Ideologia ucide spiritul olimpic

Sportivii din Rusia și din Belarus au fost excluși de la Jocurile Olimpice din anul acesta de la Paris, lăsând să participe doar cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă