25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăEconomieÎn pofida criticilor, George Soros intenţionează să facă tranzacţii cu criptomonede

În pofida criticilor, George Soros intenţionează să facă tranzacţii cu criptomonede

Deşi George Soros a criticat criptomonedele în luna ianuarie, fondul de investiţii cu un capital de 26 de miliarde de dolari al familiei omului de afaceri intenţionează să participe la tranzacţii cu monedă digitală.

Adam Fisher, directorul pentru Macroinvestiţii al companiei Soros Fund Management, cu sediul în oraşul american new York, a primit aprobarea internă de a face tranzacţii cu monedă virtuală. Aprobarea de principiu a fost acordată acum câteva luni, dar deocamdată nu a fost făcută nicio tranzacţie. Purtătorul de cuvânt al companiei a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă.

George Soros a criticat în ianuarie monedele digitale, la Forumul Economic Mondial Davos, omul de afaceri explicând că monedele digitale nu pot funcţiona precum cele reale, deoarece sunt foarte volatile.

 
“În contextul în care sunt regimuri dictatoriale în ascensiune, rezultatul va fi mereu diferit, deoarece liderii ţărilor cu astfel de regimuri vor recurge la Bitcoin pentru a-şi construi un cuib în străinătate”, afirma George Soros, în vârstă de 87 de ani, pe 25 ianuarie.

În pofida criticilor, unii analişti financiari anticipau intrarea lui George Soros pe acest segment de tranzacţii, notează agenţia de presă Bloomberg.

 

Cele mai citite

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Deficitul de cont curent al României, creștere de aproape 25% în primele două luni ale anului

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat, în perioada ianuarie-februarie 2024, un deficit de 2,707 miliarde de euro, cu 24,69% mai mare comparativ...

Șoc pe Anfield! Liverpool, umilită acasă de Atalanta. Rezultatele din „sferturile” Europa League

Atalanta Bergamo e cu un pas în semifinalele Europa League, după ce a produs șocul serii în fotbalul european și s-a impus cu 3-0...
Ultima oră
Pe aceeași temă