Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernanții nu au absorbit niciun euro din fondurile UE pentru ocuparea tinerilor

România nu a absorbit până acum niciun cent din cele 302 milioane de euro alocate țării noastre prin Inițiativa pentru Ocuparea Tinerilor, în exercițiul financiar 2014-2020, se arată într-un comunicat al europarlamentarului Siegfried Mureșan.

Share

Marilena Dan 0 comentarii

Actualizat: 06.06.2018 - 17:08

„Vorbim, așadar, de o rată de absorbție de 0% a fondurilor destinate ocupării tinerilor, deși au trecut 4 ani și jumătate de la lansarea noului cadru financiar multianual”, afirmă sursa citată. În opinia sa, crearea de locuri de muncă pentru tineri este la coada listei de priorități pentru guvernul PSD-ALDE. Din cauza acestui dezinteres total al guvernanților, șomajul în rândul tinerilor din România s-a situat la 16,8% în luna martie 2018. Concret, 1 din 6 tineri români nu are un loc de muncă, în timp ce peste 300 de milioane de euro pentru ocuparea tinerilor zac necheltuite.

„Același dezinteres al guvernelor PSD-ALDE îl vedem și în ceea ce privește absorbția tuturor fondurilor europene destinate ocupării. Astfel, din cele 4,6 miliarde de euro pe care le are la dispoziție România pentru a crea locuri de muncă, Guvernul României a absorbit doar 3,5 milioane de euro. Vorbim, deci, de o absorbție de doar 0,07% în 4 ani și jumătate! Este de neacceptat acest dezinteres total al Guvernului în a gestiona fondurile europene destinate ocupării în condițiile în care România este a doua țară din lume, după Siria, în ceea ce privește emigrația”, se arată în documentul semnat de
Siegfried Mureșan. Europarlamentarul atrage atenția că peste 3,4 milioane de români au emigrat în ultimii 10 ani, iar cifra va continua să crească în lipsa unor perspective mai bune în România. 

Comentarii

loading...